Stichting
Ga naar de inhoud
Informatie
Kennisoverdracht en participatie

Maatschappelijke Stage: Wij hebben ruimte voor (maatschappelijke) stage voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Deze stage kan op diverse nivo's gelopen worden.
Gemeente: Regelmatig is er contact met de gemeente (Capelle) inzake processen of meer inhoudelijke procedures. Maar ook samenwerken met het kindercollege, de kinderburgemeester, diverse politieke partijen en wethouders vindt op diverse terreinen plaats. Wij vragen aandacht aan de gemeente voor een moderner beleid in wijk en buurtprojecten. Ook werken we samen aan ontmoeten in de wijk langer thuiswonen en eenzaamheidsbestrijding (WMO)
NLDOET: Wij zijn intermediair voor de regio Rotterdam Oost/ Capelle aan den IJssel en helpen bij het opzetten van NLDOET projecten van aanvraag projectplan tot uitvoering en financieel beheer en het zoeken naar vrijwilligers.
Buitenspeeldag: Wij bieden ondersteuning aan de buitenspeeldagen, van aanvraag projectplan tot uitvoering en financieel beheer en het meezoeken naar vrijwilligers.


Burendag: Wij bieden ondersteuning aan burendag projecten van aanvraag projectplan tot uitvoering en financieel beheer en het meezoeken naar vrijwilligers.

LeerIT in je wijk: Wij zijn in samenwerking  met o.a. de bibliotheek aan den IJssel. We verwijzen door naar diverse cursussen en trainingen in Capelle aan den IJssel en geven een inzicht in het ICT landschap in Capelle aan den IJssel ism de Gemeente.

Bakkie in de Buurt: Iedere woensdaochtend is de mogelijkheid om elkaar uit de buurt en omgeving te ontmoeten. Onder het genot van een gratis kopje koffie kunt u anderen ontmoeten en eventueel een spelletje spelen, of wordt uw computer nagekeken. Ook voor een praatje pot bent u van harte welkom.

Kaart- en spelletjesavonden: Regelmatig  organiseren we voor de spelletjesliefhebbers een gezellige avond met Klaverjas, Poker, Rummicub, Ganzebord, Sjoelen, enz. U mag ook uw eigen lievelingsspel meenemen.

WOP Workshops: Diverse workshops en lezingen worden georganiseerd met een bijdrage uit het WOP Middelwatering budget. Kijk in onze agenda voor meer info.

Koken voor de buurt: Vrijwilligers koken voor bewoners 3 gangen met iedere maand een ander Thema. 40 personen inschrijven. Wel op tijd want vol = vol  (low budget) Kijk in de agenda voor data.

Vrijwilligerswerk: Wij helpen (nieuwe) vrijwilligers aan een zinvolle dagbesteding door middel van het inzetten van kernkwaliteiten en burgerkracht. Kennis is daarvoor het middel dat wordt ingezet om competenties te versterken of in stand te houden. De vrijwilliger is een (zelfstandige) vrijwilliger die in een team (mee)werkt aan projecten.

Bewonersondersteuning: Wij bieden bewonersondersteuning voor buurten waar geen vertegenwoordiging voor de buurt aanwezig is. Bewoners kunnen met hun vragen over wonen en welzijn bij ons aankloppen voor informatie of doorverwijzing naar lokale instanties. Met name de buurt Torenhof en de 747 wijk staan in onze aandacht.


Testen van Workshops of cursussen: Wij helpen ondernemende vrijwilligers, die hun cursus of workshop willen testen, zonder veel verplichtingen. We maken samen afspraken over prijs, promotie en duurzaamheid.

Bingo:  1 keer per maand is er een grote bingoavond. Dit is een geheel verzorgde avond en inmiddels bezocht door meer dan 40 bezoekers per avond. De opbrengst wordt nagenoeg geheel weer teruggestopt in de volgende bingo.

Buurthuis-ondersteuning:
Wij helpen buurthuizen  met het inzetten van vrijwilligers en (mee)organiseren van grote evenementen.

Buurttuin ondersteuning: Wij ondersteunen buurttuinen met advies en middelen in Capelle aan den IJssel.

Kinderactiviteiten: Wij organiseren kindervakantieactiviteiten. Deze activiteiten worden door de gemeente Capelle financieel ondersteund.

Graffiti: Wij helpen met het activeren van jongeren bij website GraffitiCapelle Facebookpagina. Jongeren kunnen hun peace plaatsen op de communitysite ter nagedachtenis aan het vluchtige werk van diverse kunstenaars.

Sociale Kaart Capelle aan den IJssel: Voor een overzicht van de meest algemene welzijnsvoorzieningen, AED, Sport, Zorg, Buurthuizen, Huurdersverenigingen, etc. kunt u kijken op onze pagina Sociale Kaart. Een Legenda van de symbolen staat onder aan de pagina. (klik hier)

Websites:


...............w.v.t.t.k.


Sponsoren, Fondsen, Samenwerking
e-Boekhouden.nl
Doneer
Terug naar de inhoud