Stg Kennismakelaars in bezwaar bij de gemeente Capelle aan den IJssel - Kennismakelaars

Zoek op de site
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Teksten en info

Stg Kennismakelaars in bezwaar bij de gemeente Capelle aan den IJssel

Stichting Kennismakelaars is al vanaf januari 2012 bezig een kleine structurele subsidie te krijgen van de Gemeente Capelle aan den IJssel voor de kosten van de locatie a 5000 Euro voor het hele jaar.
Dit bedrag is maar 25% van de totale exploitatiekosten die de stichting door middel van fondsen en sponsoring, doneren hebben ontvangen.
De structurele subsidie is om de locatie duurzaam te kunnen exploiteren zodat voor de buurtbewoners een vaste stek voor lange tijd gegarandeerd is.

Dat Wijkpunt Torenhof inmiddels haar sporen heeft verdiend is gebleken de afgelopen 2 jaar. in 2013 waren er ruim 9000 bezoeken aan het wijkpunt. Dit betrof van  koffieochtenden tot inburgeringscursussen. Inmiddels zijn er al enkele honderden handtekeningen verzameld.

Het Wijkpunt is van jong tot oud. Zo zijn er kinder-, volwassen-  en ouderenactiviteiten. Vaak ook gemixt maar volledig verzorgd door vrijwilligers en buurtbewoners.

In  Welzijn Nieuwe Stijl moet de burger zelf met initiatieven komen. Wijkpunt Torenhof is een bewonersbedrijf dat een kleine steun vraagt. De gemeente ondersteunt geen nieuwe initiatieven en verwijst de stichting naar Buurtkracht en het WOP Middelwatering. Ook geeft de gemeente iedere keer aan geen geld te hebben, terwijl er meer dan een miljoen over is in 2013 en ruim 80 miljoen in de algemene middelen.

De mondelinge behandeling is in openbare bijeenkomst op woensdag 11 december 2013 20:10 in de Polanenzaal van de gemeente Capelle aan den IJssel.
U dient zich van te voren te melden bij de receptie van de gemeente.

TEKEN de PETITIE (klik hier)

Uitspraak 01-02-2014 zie hieronder Het advies wordt niet overgenomen maar de gemeente blijft bij haar standpunt.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu