nieuwe keuken - Kennismakelaars

Zoek op de site
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Teksten en info
Wijkpunt krijg nieuwe keuken

Wijkpunt Torenhof krijgt nieuwe keuken

Sinds de activiteit "Koken voor de buurt" in Wijkpunt Torenhof, is na gebleken behoefte, onderzocht of er in het Wijkpunt een kookunit kan worden geplaatst.
Het Wijkpunt heeft geen kookunit in de zin van oven, afzuigunit, etc.

Vrijwilligers van het Wijkpunt organiseren iedere maand een etentje voor de buurt. Dit etentje, 3 gangen voor 5 euro, wordt grotendeels bereid door de vrijwilligers in hun eigen keuken.

Omdat er een grote behoefte bestaat aan een goede, gezonde, verse maaltijd komen ook een aantal ingrediënten uit de Buurttuin Torenhof.

Met ruim 35 bezoekers per keer kon het niet uitblijven dat de noodzaak voor een eigen kookunit in het Wijkpunt toenam.

Stichting Kennismakelaars heeft een aanvraag ingediend bij de Van Cappellen Stichting voor een groot deel van de financiering. Deze financiering is goedgekeurd.
Het resterende deel heeft stichting Kennismakelaars met de zomermarkt opgehaald. Zo moet de elektro worden aangepast en zijn er wat kleine verbouwingen nodig in de keuken.

Voor de resterende 100 euro is de Stichting nog op zoek naar een sponsor in ruil voor een etentje met de zaak of groep. Inmiddels heeft een bewoner dit bedrag ruim bijelkaar gecollecteerd tijdens de bingo avond (130 euro).

Vanaf september (week 39) zal de kookunit geplaatst zijn en worden er meer kookworkshops en kookactiviteiten voor jong en oud, allochtoon of autochtoon, mannen of vrouwen georganiseerd door bewoners, voor bewoners.

Houdt de activiteiten kalender in de gaten. De locatie is vanaf oktober geschikt voor het geven van kook-workshops en -cursussen.

Stichting Kennismakelaars bedankt de Van Cappellen Stichting voor haar bijdrage en Mandemakers keukens voor de korting op de aanschaf.

Google Advertentie (sponsoring)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu