“Investeren in Bewonersparticipatie” - Kennismakelaars

Zoek op de site
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Teksten en info
Investeren in participeren.

Sinds begin 2009 is Stichting Kennismakelaars actief in divere wijken in Capelle aan den IJssel. De stichting heeft diverse projecten ondersteund, geinitieerd, en ontwikkeld.
In augustus 2011 heeft de stichting Wijkpunt Torenhof nieuw leven ingeblazen. Door bezuinigingen kwam deze locatie leeg te staan.
Omdat er voldoende bewonersaanbod is heeft de stichting besloten om actief te gaan investeren in bewonersparticipatie.
Zo is er dmv adoptiegroen een buurttuin aangelegd en is er onlangs een nieuwe kookunit geplaatst.
Bewoners van de Torenhof organiseren iedere woendochtend en vrijdagavond activiteiten zoals Bingo, Klaverjas, Bakkie in de buurt, en Koken voor de buurt.
Voor dit laatste project was een grote belangstelling. Tussen de 30 en 40 bewoners komen maandelijks de zelf gemaakte maaltijden nuttigen.
Omdat dit bij de bewoners thuis gebeurde (het voorbereiden voor het koken) is er bij de Van Cappellenstichting een fonds aangevraagd voor het plaatsen van een kookunit in Wijkpunt Torenhof. Gelukkig kwam er al snel een positief antwoord.
De verbouwingskosten en electricienkosten zijn met een grote rommelmarkt en collecte door een bewoner bij elkaar gebracht.
Mandemakers Keukens wilde ook nog iets van de prijs af doen en  Groeneveld Electro heeft diverse materialen niet aan ons doorberekend.  
Wij bedanken dan ook al onze sponsoren vrijwilligers, bewoners en belangstellenden en hopen u binnenkort uit te nodigen om een kijkje te komen nemen en een vorkje mee te prikken.
In onze flyer vindt u ons 1e kwartaal 2014 activiteiten overzicht.

Nieuwe kookunit in wijkpunt Torenhof
Zomermarkt 2013
Koken voor de buurt
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu